Bruno Walpoth – trägestalter med magisk aura

Bruno Walpoth

Italienske skulptören Bruno Walpoth skapar sanslöst naturtrogna träskulpturer av människor. Trots de tydliga spåren av trämaterialet lyckas han fylla sina figurer med ett magiskt skimmer av meditativt och stilla liv. De görs så gott som genomgående i naturlig mänsklig storlek och på senare tid har han också gjort en del skulpturer i brons. Bruno Walpoth är född 1959 och han bor och arbetar i Ortisei i Italien. 1978 -1984 studerade han vid konstakademin i München för professor Hans Ladner.

 


www.walpoth.com

Intervju med Bruno Walpoth

Bruno Walpoth – Why not? (YouTube) 
Jätteintressant liten film som beskriver Walpoths arbetsprocess – från trädstam till fulländad skulptur.

Bruno Walpoth – Strange Sensations (YouTube)
Ännu en intressant film! Här får vi bland annat följa hur Walpoth tar fram liggande gestalter i helfigur.