Emeli Sandé – med rå känsla

 

Emeli Sandé
Emeli Sandé

 
Engelska sångerskan och låtskrivaren Emeli Sandé (född 1987) började redan som elvaåring att sjunga och spela egenhändigt skrivna låtar. När hon var sexton hade hon ett skivkontrakt på gång med Telstar, men skippade det för att istället plugga.
Efter en femårig medicinutbildning vid universitetet i Glasgow satsade hon återigen på musiken.
Hon har dock alltid haft en viss koppling till den akademiska världen och förra året utsågs hon till universitetskansler vid Sunderlands Universitet.
Sandé säger att nyckeln till hennes låtskrivande är ärlighet och rå känsla. Och en låt ska inte ta mer än en dag att skriva. Om hon jobbar med den för länge blir hon ”too smart” och förlorar den kreativa känslan.

En av mina favoriter bland Emeli Sandés låtar är Clown. Här sjunger hon den vid en konsert i Royal Albert Hall i London.

Fler musikartister.